Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОУ „Васил Левски“ – с. Видраре се включи в световното събитие „Hour Of Code 2023“/ „Часът на кода“/

Под ръководството на г-жа Ивета Манолова ученици от ОУ „Васил Левски“ – село Видраре, община Правец, взеха участие в световното събитие „Часът на кода“ с обучение, базирано на игри с Minecraft.

„Часът на кода“ започва като едночасово въведение в компютърните науки, предназначено да демистифицира „кода“, да покаже, че всеки може да научи основите и да разшири своето участие в областта на компютърните науки. Оттогава тази инициатива се превъръща в световен опит за празнуване на компютърните науки, започвайки с едночасови дейности по кодиране, но разширявайки се до всякакви усилия на общността. Кампанията се подкрепя от над 400 партньори и 200 000 преподаватели по целия свят.

„Часът на кода“ се провежда всяка година по време на Седмица на образованието по компютърни науки. Събитието се организира от Code.org и се задвижва от Комитет за преглед на „Часът на кода“, както и от безпрецедентна коалиция от партньори – включително Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America и College Board.

В края на „Часът на кода“ г-жа Ивета Манолова връчва сертификати на участвалите ученици и ги поощрява с ръчно изработени от нея семата изкушения с логото на „Кода“. Дейността на ОУ „Васил Левски“, с. Видраре беше регистрирана на световната карта на проведените инициативи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *