Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трима нарушители на пътя са задържани от ботевградските полицаи в рамките на няколко часа

Пръв в полезрението на униформените попаднал неправоспособен мотоциклетист. Той бил спрян за проверка около 14.15 часа в местността „Малините“. В хода на извършения контрол служителите на реда установили, че 15-годишният не притежава СУМПС, а мотоциклетът не е регистриран съгласно закона. Моторното превозно средство е иззето, на непълнолетния е снето писмено сведение в присъствието на инспектор Детска педагогическа стая. По случая е регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 345 от НК.

Вторият нарушител бил установен към 17.30 часа в с. Литаково, когато автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Рено Лагуна“. При извършената справка се установило, че водачът от същото село управлява без СУМПС, при условие, че през предходната година вече е бил наказван по административен ред за същото деяние. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.

Десет минути по-късно нарушител зад волана бил засечен и в с. Врачеш. При извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, полицейските служители изпробвали водача с дрегер, при което уредът отчел 1.54 промила алкохол. Нарушителят от същото село е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *