Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учениците от II „б“ и III „в“ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се класираха на призови места на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“

Министерството на здравеопазването за 15-ти пореден път отличи победителите в конкурса „Посланици на здравето”. Инициативата поощрява творчеството на учениците от I до XII клас и затова резултатите винаги са вдъхновяващи и мотивиращи. Над 3800 „посланици на здравето” създадоха и реализираха 4️1 проекта под ръководството на 3️60 учители. 

Конкурсът се организира в партньорство на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите, Министерство на културата, Държавна агенция за закрила на детето, Национален център по обществено здраве и анализи, Български младежки червен кръст – София област. Проф. д-р Христо Хинков – министър на здравеопазването, награди отличилите се посланици.

ОУ “Св. св.Кирил и Методий“- гр. Ботевград и проектът на учениците от II „б“ и III „в“ клас, с ръководители г-жа Нина Дюлгерска, г-жа Милена Николова и г-жа Петя Христова, са сред победителите, като се класираха на призови места:

I място – от Министерството на здравеопазването

II място – от Министерството на културата

II място – от Държавна агенция за закрила на детето

III място – от Министерството на образованието и науката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *