Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почистват пътя Боженица – разклона за Елов дол

В момента се извършва разчистване на пътя Боженица – граница общ. (Ботевград – Роман) в участък до разклона за село Елов дол. В началото на 2024 година следва и неговото преасфалтиране.

При първа удобна възможност за полагане на асфалтова настилка, от страна на метеорологичните условия, ще започне рехабилитацията на пътния участък. Това ще се случи в някой от първите месеци на следващата година. Удълженият срок за изпъленение на този, както и на рехабилитяацията на още три общински пътя е до 24 септември 2024 г. Това информира кметът Иван Гавалюгов на редовния брифинг с медиите.

Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., като Общината има подписан договор с Държавен фонд „Земеделие“. Фирмата изпълнител е „ТЕРОЛ“ ЕООД, а стойността на сключения с нея договор за този участък е 1 597 516,28 лв.

Проектираният пътен участък от пътя е част от общинската пътна мрежа и обслужва всички населени места, през които преминава, както и околните такива. Това е пътна връзка между общините Ботевград и Роман. Състоянието на настилката е от лошо до много лошо поради това, че пътя е изграден преди повече 30 години и не е поддържан през годините. През периода до сега са правени частични изкърпвания на компроментирани участъци. Отводнителните съоръжения не функционират нормално – в голямата си част от тях са запушени и се нуждаят от ремонт.

Предвижда се възстановяване на пътната настилка и пътното тяло, почистване на пътя от храсти и дървета, почистване и стабилизиране на пътните банкети, подобряване на отводняването на пътя чрез почистване и оформяне на пътните окопи, регули, възстановяване на съществуващите водостоци и изграждане на нови такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *