Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Небойша Кнежевич: Във всички мои бивши отбори съм давал възможност на млади, които могат да играят

Старши треньорът на Балкан Небойша Кнежевич дебютира със загуба начело на „зелените“. Ето какво сподели той за мача срещу Рилски спортист в Самоков и за това, че даде шанс за изява в него и на много от младите момчета в ботевградския тим:

„Първо искам да поздравя Рилски спортист за победата. Големият проблем бе процентът ни от тройката. Взехме доста голям брой стрелби, много голяма част от тях бяха такива, които трябваше да вземем, но не влязоха. Много трудно е да си конкурентен с такава външна игра. Рилски имат и опит, те са в процес на реконструкция в момента, но се надявам в следващите мачове да се представим по-добре и да превъзмогнем стреса. Ако бяхме се събудили три минути по-рано, сигурен съм, че мачът щеше да е още по-близък.

Помните ли резултатът след първото полувреме? Ние да и знаехме, че няма как да играем по такъв начин през второто. Ние сме добри в транзиция и в хода на мача трябваше да довърша с играчи, които могат да тичат, което ни даде някакъв резултат.

В професионалния баскетбол няма млади и стари. Има такива, които могат да завършват мачове и такива, които не могат. Да, те са млади, но са готови да взимат минути и във всички мои бивши отбори аз давам възможност на млади играчи, които могат да играят.

Имаме седем мача до края на второто завъртане и четири от тях са далеч от дома. Всички те са много трудни, но трябва да се концентрираме. Това е първи мач за мен и за първи път тренирам този отбор, който е много млад. Не успяхме да променим всичко в нападение от предишния треньор, но имаме още една седмица, така че се надяваме и вярваме, че можем да бъдем по-добри и това да ни даде увереност да вкарваме стрелбите, които не успяхме.“

Текст: bgbasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *