Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Избраха Цар на виното Мирослав Лалов и Царица на лозята Цветелина Петрова в Трудовец

По традиция на 14-ти февруари трудовчани отпразнуваха Трифон Зарезан във вилна зона „Лозята“. Тържеството днес започна в 11.00ч пред механата във вилната зона. Организатори са Кметство Трудовец и Народно читалище „Никола Ракотин“с.Трудовец.

Тази година за Цар на виното бе избран Мирослав Лалов – неговото вино се отличи с най-добър цвят, вкус и аромат. Общо 18 любители-винопроизводители се включиха в надпреварата за най-добро вино. На второ място журито отличи Марин Цветков, а на трето – Даниел Цагарски.

За Царица на лозята бе избрана Цветелина Петрова, която получи символичната корона от миналогодишната Царица – Мирослава Стаменова.

Кметът на селото, Еленко Иванов, отправи специални благопожелания към жителите на Трудовец за здраве и берекет, след което заедно с Царя на виното и Царицата на лозята заедно изпълниха ритуала по зарязване на лозите.

Специални гости на празненството бяха кметът на общината Иван Гавалюгов и Стефка Граматикова – Секретар на Община Ботевград.

Водосвет на здраве и благополучие отслужи Отец Панайот.

4 коментара на “Избраха Цар на виното Мирослав Лалов и Царица на лозята Цветелина Петрова в Трудовец

  1. Браво!!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ТРИФОН ЗАРЕЗАН!!! Нека Свети Трифон да пази за здраве, плодородие, благоденствие!!! АМИН

  2. Хора, забравили сме, че днешният ден е ден за почит за УСПЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ПРОСВЕТИТЕЛ СВЕТИ КОНСТАНТИН-КИРИЛ ФИЛОСОФ, който е просвещавал българите за християнството. ПОКЛОН!!!

  3. А лозовият плод е средство за извършване на Тайнството на Светото Причастие, а не защото се поощрява търсенето на повод за напиване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *