Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златаровци представиха концерт-спектакъла „Един пъстър ден в ППМГ“ по случай патронния им празник

На 15 февруари в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ учениците от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златааров“ отбелязаха подобаващо патронния празник на училището с концерт-спектакъл по повод 139 години от рождението на патрона им Асен Златаров.

Малко преди началото на тържеството във фоайето на читалището бе подредена благотворителна арт изложба, дело на талантливи гимназисти.

Гости на тържеството бяха д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград, Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград, Диана Къндева – Старши експерт „Организация на средното образование“ в РУО – София област, общинските съветници Дамян Маринов и Елица Петрова, директори на образователни институции в община Ботевград и бивши директори и учители на училището.

Директорът на гимназията Даниела Колева откри концерта с думите: „Скъпи деца, Вие сте най-хубавото, най-ценното, което животът ни е дал. Следвайки заветите на Златаров, ние, учителите от Профилирана природно-математическа гимназия, ежедневно се стремим да изграждаме личности, готови за предизвикателства на времето, да ги учим да са отговорни, дисциплинирани, да откриват себе си и да разбиват своите силни страни. Тази вечер аз няма да говоря за образователния процес, за възпитанието, по какви проекти работим. Тази вечер е изцяло вечер на учениците, на техните таланти, на подготовката на учителите. Едно огромно „благодаря“ към всички ученици и към всички учители, които подготвиха празника. Пожелавам Ви да не се насладите на таланта на нашите ученици, да бъдете живи и здрави и да не Ви напуска талантът и устремът към добри дела! Честит празник!“

След г-жа Колева секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова също се обърна към учениците. „За мен винаги е изключително удоволствие да бъда сред вас, вие го знаете, защото атмосферата, особено по време на празниците на Златаровската гимназия, е изключително вълнуваща, заредена с ентусиазъм, талант и вяра, че вие утре сте нашето бъдеще, нашата надежда, бъдещето на България, бъдещето на ботевградския край.„, каза г-жа Граматикова и прочете поздравителен адрес от кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов. Накрая тя припомни, че Общината кандидатства с проект за изграждане на нов корпус към ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ по програма на Министерството на образованието и науката.

След деловата част последва същинският концерт-спектакъл на златаровци. Те пресъздадоха по интересен и забавен начин часове по някои учебни предмети, показвайки таланта, смисъла и целта на тези учебни предмети. Гостите на читалището станаха свидетели на танцови, музикални, актьорски и артистични умения на ученици и учители.

По повод патронния празник на Златаровската гимназия бяха получени цветя и поздравителни адреси от Иван Гавалюгов – кмет на Община Ботевград, Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието – София област, д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград, Дамян Маринов и Елица Петрова – общински съветници, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ботевград и ОУ „Васил Левкси“ – Ботевград.

1 коментар на “Златаровци представиха концерт-спектакъла „Един пъстър ден в ППМГ“ по случай патронния им празник

  1. Честит Празник на ЗЛАТАРОВЦИ! Благословени за здраве, радости и успехи!!! Хубави, разнообразни снимки. Браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *