Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще кандидатства по проект „Красива България“ с два обекта

В Общински съвет – Ботевград е внесено предложение от Кмета на Община Ботевград за кандидатстване за финансиране по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика с подобряване достъпната среда в МБАЛ – Ботевград и ремонт на детски площадки и настилки в ЦДГ „Синчец“. Кандидатурата ще се гласува на редовното заседание на ОБС на 29 февруари 2024 г.

Първото проектно предложение на Община Ботевград е по мярка M01-01 „Осигуряване на достъпна среда на обществени сгради“. Изградените обекти се привеждат в съответствие с изискванията за достъпност и безопасност при експлоатация. По тази мярка проектното предложение е „Подобряване на достъпната среда в МБАЛ – Ботевград“. Проектът предвижда ремонт на асансьорната уредба в сградата на доболничната помощ Блок 9 и в сградата на Блок 4.

Общият бюджет за мярка M01-01 „Осигуряване на достъпна среда на обществени сгради“ при едно проектно предложение е от 50 000 до 180 000 лв. с ДДС, като най-малко 20% от общия бюджет се съфинансират от кандидата.

Второто проектно предложение е по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“, където Община Ботевград възнамерява да кандидатства с „Основен ремонт на детски площадки и настилки в УПИ IX за детски дом (ДГ Синчец)“. На тази мярка общият бюджет за едно проектно предложение е от 80 000 лв. до 500 000 лв. с ДДС, финансирането от проекта е най-много 150 хил. лв. с ДДС, а кандидатът трябва да съфинансира най-малко 50% от проектното предложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *