Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Гавалюгов: „Великденският събор е един сборен образ на нашия град“

Днес бе открит вторият ден от тазгодишното издание на Великденски събор – Ботевград в градския парк. Сутрешната програмата започна с дефилир и концерт на мажоретните състави и Младежки духов оркестър към НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград.

Последва поздрав от кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов по повод празника: „Христос Воскресе! Днес е двоен празник, тъй като е един от най-чаканите, най-почитаните дни – Гергьовден, така че имаме повод да празнуваме двойно. Честито на всички именици! За поредна година тук в градския парк се събират ботевградчани от различни поколения, за да отпразнуваме заедно най-светлия християнски празник, да споделим хубави моменти от миналото, от настоящето и да изразим надежди и пожелания за бъдещето. Вчера, разхождайки се из градския парк, установих, че това събитие е един сборен образ на нашия град и това как той трябва да изглежда, а именно – едно прекрасно място, хора от различни поколения, възрасти, етнос с различни интереси, социален статус, разбирания, музикални предпочитания са на едно място и за всеки има по нещо. И също така заедно без да си пречим можем да се забавляваме и всеки, според своя интерес, да намира мястото, което е предпочитано. Смятам, че това наистина е начинът, по който нашият град трябва да се развива – всички да сме толерантни, уважителни, усмихнати и добронамерени един към, независимо от различията, които имаме. Пожелавам светли празници на всички, много добро настроение, много усмивки в този прекрасен ден! Честит празник! Бъдете здрави!“.

Самодейните танцови състави при НЧ „Правда 1905“ – село Новачене „Луди млади“ и „Луди млади Джуниър“ продължиха програмата на събора. След това традиционният гост на ботевградчани НВПР Ловчански митрополит Гавриил отслужи водосвет за здраве и благополучие. Друга спазена традиция на събора бе раздаването на 30-метровия великденски козунак от сдружение „Орханиец“.

До края на програмата на Община Ботевград се включиха Цецо от „Семейни войни“ с великденско комедийно шоу, Детски танцов състав „Хоро-Н“, Денс-формация „Олимпея“, самодейци от НЧ „19-ти февруари 1906“, с. Скравена, Вокална група „Пей, сърце“, Общински духов оркестър – Ботевград и специалните гости – фолклорните изпълнители Миглена и Диляна Диневи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *