Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ изпрати Випуск 2024

Днес, 10 май, в дворна на Профилирана природо-математическа гимнаизя „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград се състоя изпращането на Випуск 2024. Както винаги, абитуриентите проведоха последния си час на класа и, удряйки последния за тях училищен звънец, дванадесетокласниците тържествено пристъпиха по червения килим към двора на гимназията.

Ученици от другите класове изчетоха поздрави към към всеки един от класните ръководители на дванадесетите класове под формата на стихотворение: 12А клас с класен ръководител г-жа Миглена Андонова, 12Б клас с класен ръководител г-жа Цветанка Петрова, 12В клас с класен ръководител г-жа Яна Пешева и 12Г клас с класен ръководител Светослава Стайкова.

Божидара Зланкова от 12Б клас предаде „Книгата на випуските“, която се предава от випуск на випуск, на Мария Василева от 11 клас от бъдещия Випуск 2025.

Даниела Колева – директор на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ се обърна към Випуск 2024: „Скъпи абутириенти, за вас днешният ден е най-красивият, най-запомнящият се ден, празник на усмихнатите, красивите и умни млади хора, изпълнени с мечти и амбиции. Това сте вие – зрелостниците от Випуск 2024 година на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Днес вие се разделяте със своите учители, с училището и поемате по един нов път, пътят на големия и реален живот, но ние, вашите учители, вярваме във вас, вярваме във вашите успехи, вярваме във вашата реализация. Вие имате устрема, порива и енергията на съзидатели. Където и да отидете, носете спомена за любимото училище и за прекрасния Ботевград! Не се примирявайте с малкото, с посредственото, посрещайте достойно предизвикателствата! Никога не правете компромис със себе си, със съвестта си и с това, с което ще се занимавате!Давайте най-доброто от себе си, защото от това се нуждаем всички ние! Превърнете младостта си в двигател на живота, бъдете достойни и честни гражданина света, а също така креативни, търсещи и прекрасни! Обичайте и един ден вашите успехи ще се върнат с благодарност! На добър път, пораснали деца! Пожелавам ви успех на Държавните зрелостни изпити. Попътен вятър и не спирайте да мечтаете и да сбъдвате мечтите си! На добър час!“

За поредна година се проведе и училищния конкурс на златаровци „Последен час“, в който се отличават дванадесетокласници по техни качества, дейности и училищно представяне. В категория „Мис Випуск“ грамота получи Деси Докова от 12В клас, а „Мистър Випуск“ бе за Петър Василев, също от 12В клас.

Накрая на тържеството всички абитуриенти се хванаха задружно на голямо хоро пред Златаровската гимназия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *