Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

10-тото юбилейно състезание по офроуд и мотокрос събра привърженици на екстремните спортове в м. „Ключовица“

На 12 май в местността „Ключовица“ до село Трудовец се проведе 10-тото юбилейно издание на състезанието по офроуд и мотокрос в общината. Десетки привърженици на моторите и офроуд джиповете се включиха в надпреварата, организирана от Веселин Тодоров и неговия екип „Веката Екстрийм“ с подкрепата на Община Ботевград. На събитието бе осигурен кетъринг и напитки за участници и зрители.

Тази година състезанието се провежда с благотворителна кауза в подкрепа на Александър Александров от село Трудовец, чийто дом бе опожарен през месец април 2024 г.

В състезанието по мотокрос стартираха и финишираха 9 моториста, като те правеха по две обиколки на трасето, предвидено за тях. Ето и класиралите се на челните места в тази надпревара:

1-во място: Емил Мишев с време от 5 минути и 10 секунди;
2-ро място: Константин Иванов с време от 5 минути и 15 секунди;
3-то място: Иван Иванов с време от 5 минути и 36 секунди.

Съревнованието по офроуд с джипове бе далеч по-интригуващо за публиката и по-оспорвано за участниците. Трасето за офроуд се минава за една обиколка. За него бяха записани общо 19 състезатели, като само деветима от тях успяха да финишират. Извън надпреварата по екстремното офроуд трасе решиха да се пробват и четири дами. Най-бързата от тях беше наградена. След оспорваното време от само 4 секунди разлика за първото място тримата най-добри състезатели от офроуд състезанието са:

1-во място: Владимир Димитров с време от 4 минути и 42 секунди;
2-ро място: Тодор Тодоров с време от 4 минути и 46 секунди (миналогодишния шампион);
3-то място: Слави Маринов с време от 5 минути и 13 секунди;

Организаторите са уверени в това да продължат традиционното състезание и догодина с амбицията то да бъде в по-голям времеви и териториален мащаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *