Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

17-годишният отбор на Балкан също стана шампион на България

След като юношите до 19 години спечелиха шампионската титла, днес същото сториха и юношите на Балкан до 17 години. Във финала на проведения в Ботевград финален турнир воденият от Мирослав Ралчев тим победи ЦСКА с убедителното 82-59 (21-16, 14-23, 30-9, 17-11). И съвсем заслужено триумфира като шампион на България!

Победителите имаха само една слаба втора четвъртина – втората, която загубиха с 14-23 и ЦСКА поведе в резултата, като на полувремето резултатът бе 39-35 за момчетата на Планимир Дафинов.

След почивката, обаче, балканци заиграха доста по-добре, в някои епизоди от мача дори вихрено. Спечелиха третия период с 30-9 и след него на таблото светеше 65-48 за Балкан. В последната част разликата в полза на зеленобелите дори премина двайсетте точки, стигна до 28 при 82-54, а последната сирена прозвуча при 82-59.

Ивайло Христов бе най-резултатен за Балкан с 30 точки, той овладя и 8 борби. С 23 точки, 8 асистенции и 5 борби е Михаил Калинов. Марк Шопов отбеляза 16, с 10 е Николай Хубанов.

За най-добър играч на финалния турнир бе определен играчът на Балкан Михаил Калинов, който получи специална купа. 

С бронзовите отличия е воденият от Милен Дудев тим на Миньор 2015 от Перник, който в спор за третото място победи Черно море. Те бяха връчени от методиста в БФБ Петър Клечков.

Визепрезидентът на БФБ Сашо Везенков даде сребърните медали и купата за Второто място на ЦСКА.

А кметът на Ботевград Иван Гавалюгов окичи златните медали и връчи шампионската купа на баскетболистите на Балкан, които буйно бяха аплодирани от ботевградската публика. 

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *