Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР- горещо апелира: Не давайте пари, поискани по телефона от непознати! Рискувате да бъдете измамени!

Жителка на Костенец е станала жертва на телефонна измама

Около 16.55 часа вчера жителка на Костенец потърсила помощ от полицията. Възрастната жена разказала, че два часа по-рано на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за „служител на полицията“ и я информирал, че синът й е направил катастрофа в района на Стара Загора. Мнимият полицай съобщил, че при инцидента е починало малко дете и трябва да се дадат 45 000 лева за кръвнина. Поддържайки измамната си версия, непознатият успял да убеди разтревожената пенсионерка да изтегли наличните в банковата й сметка 5000 лева. Жената спазила инструкциите и предала всичките си спестявания на мъж, който след това се оттеглил в неизвестна посока. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от НК.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!


ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!

∙ При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки и проверете дали казаното по телефона отговаря на истината!

∙ В никакъв случай не давайте пари на ръка на непознати!

∙ Ако имате и най- малки съмнения, незабавно сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *