Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дни на отворените врати в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“

На 14 и 15 май 2024 г. в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград са Дни на отворените врати. По този повод от училището бяха организирали програма, включваща посещение в учебни часове и представяне на профилите в гимназията. Дните на отворените врати са фокусирани върху приема на ученици след 7 клас.

Златаровци представиха всяка една паралелка: профил „Математически“, профил „Софтуерни и хардуерни науки“, профил „Природни науки“ и профил „Предприемачество“ по подобаващ начин.

За математическия профил гимназистите бяха подготвили математическа работилница и Ма театър, целящи да покажат приложението и смисъла на математиката.

В паралелката с изучаване на софтуерни и хардуерни науки учениците представиха няколко уебсайта, създадени от тях в процеса на обучение по информационни технологии и информатика.

Профил „Природни науки“ бе изнесен открит урок на тема „Водата – извор на живот“, като урокът бе на български и немски език, тъй като паралелката включва интензивно изучаване на немски език. Младите лаборанти демонстрираха тематични химични опити.

За профил „Предприемачество“ златаровци представиха портфолио на специалността. Разказаха още защо бъдещите гимназисти трябва да изберат тази паралелка и какви предимства носи тя с изучаването на предприемачеството и испанския език.

Отделно се проведе и представяне на Ученическия съвет на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и дейността му от негови представители.

Днес, 15 май, дните на отворените врати в Златаровската гиманзия продължават с посещение на учебни часове от 10:00 – 12:00 ч. и от 15:20 – 17:20 ч., както и с повторно представяне на паралелките в училището – от 17:30 до 18:30 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *