Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ДГ „Звънче“ – Ботевград спечели тазгодишния футболен турнир „Козаро – детски градини“

На 18 май на футболното игрище с изкуствена настилка „Герена“ се проведе за 4-ти пореден път. В него взеха участие 6 детски градини от община Ботевград и град Етрополе. Организатори на турнира са Футболен клуб „Козаро“ – Ботевград.

В турнира взеха участие отборите на: ДГ „Звънче“ – Ботевград с директор Станислава Петровска, ДГ „Детелина“ – село Скравена с директор Нели Георгиева, ДГ „Слънце“ – Ботевград с директор Румяна Гиздова, ДГ „Синчец“ – Ботевград с директор Боряна Кунчева, ДГ „Детелина“ – село Врачеш с директор Зорница Ташева и ДГ „Звънче“ – Етрополе с директор Цветелина Маринова.

Мажоретните танцови състави на детските градини „Синчец“, „Звънче“ и „Славейче“ с ръководител Иванка Савова откриха футболния турнир. На фона на слънчевото време и спортната активност децата се забавляваха и стадион „Герена“ се изпълни с футболни емоции.

След изпълнение на дузпи на шесто място бе отборът на ДГ „Детелина“ – село Врачеш, а техните последни съперници от ДГ „Детелина“ – село Скравена се наредиха на следващото пето място.

Малко по-късно се състоя двубоя за 4-то и 3-то място между отборите на Детска градина „Синчец“ от Ботевград и Детска градина „Звънче“ – град Етрополе. На малките футболни ботевградчани не им достигна малко да надвият противниците от Етрополе (2:3 в полза на Етрополе) и за тях бе 4-тото място, а етрополци взеха бронза.

В кулминационния финален мач за второ и почетното първо място сили премериха отборите от Ботевград на ДГ „Звънче“ и миналогодишните шампиони от ДГ „Слънце“. През целия мач младите футболисти от ДГ „Звънче“ доминираха в резултата и завършиха с 3:0, с което отнеха шампионската титла от ДГ „Слънце“.

Медалите и купата за второ място връчи Деян Николов – директор на ОП „Балкан“, а тези за шампионите – Константин Лазаров, който е президент на Футболен клуб „Козаро“ – Ботевград. Допълнително бяха връчени и индивидуални награди за „Голмайстор на турнира“, „Най-добър защитник“, „Най-добър нападател“ и „Най-добър вратар“.

Искам да благодаря на всички участници, на директорките, на госпожите, които им помогнаха, на родителите, че доведоха децата си да се насладят на този футболен празник за община Ботевград! За четвърта поредна година го провеждаме и мисля, че всяка година става все по-интересен и по-колоритен за гледане. Благодаря и на фирмите, които подкрепиха турнира! Благодаря и на всички треньори: Любомир Божанков, Райко Влъчков, Мартин Методиев, Никола Лалев, Валери Захариев, Стилиян Петров, Любомир Любомиров, Ивелин Петков, Данаил Тодоров и Цветослав Ботев. Благодаря Ви и ще се видим догодина пак!„, каза президентът на Футболния клуб Константин Лазаров. Отделно г-н Лазаров връчи грамота и награда на всички директорки на детските градини, участвали в тазгодишното издание на турнира „Козаро – детски градини“.

Мажоретният състав от ДГ „Слънце“ с ръководител Стела Бенчева закриха футболния турнир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *