Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ботевград се отличи на маратона в Плевен днес

Лошото време днес не спря ентусиазма на над 800 участници в дневния 10-ти юбилеен маратон в Плевен, в който Ботевград бе достойно представен от четирима наши съграждани.

Трасето бе относително трудно, което в комбинация с климатичните условия не позволи подобряване на резултатите от минали години на участниците в бягането.

Призовото I-во място на полумаратона (21,1км) при жените спечели Маргарита Дренова. Нейното време е 1:45:29ч. След III-тото място в миналогодишния маратон в Плевен, днес съпругата на общинския съветник Борис Дренов остави на повече от 3 минути втората в класирането.

Първо място в 10,55-километровата дистанция за жени спечели Веселка Дилянова. Нейното време е 43:19мин. Състезателката видимо е възстановена след като преди по-малко от година стана майка на прекрасно момче. Тя остави след себе си силната представителка на Правец Цветелина Христова, класирала се на второ място с повече от минута след победителката.

И двете атлетки, окичили се с шампионска титла се състезават за клуб по лека атлетика „Балкан“, Ботевград с треньор Ивко Христов.

На четиринадесето място в полумаратона при мъжете завърши Камен Йончев с 1:43:55ч.  На същата дистанция успешно финишираха и Тихомир Маринов с време 2:10:55ч. Маринов е общински съветник от групата на МИР и дългогодишен участник в лекоатлетически състезания. Член е на временната комисията за разпределение средствата за подпомагане на спортните клубове в община Ботевград.

С разнообразието си от дисциплини всяка година маратонът в Плевен привлича все повече състезатели, както от България, така и от Алжир, Германия, Индия, Италия, Мароко, Нидерландия, Румъния, Шри Ланка, Великобритания и САЩ.  Маратонът отново има своята благотворителна кауза – тази година тя е набиране на средства за стипендия за студент в Медицински университет – Плевен, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *