Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за народен представител Борис Дренов: „Време е хората да вярват на факти, а не на обещания“

„Време е хората да вярват на факти, а не на обещания. Ако някой обещава, че ще направи нещо за българския народ, защо трябва да плаща, за да ти повярва някой?!“. Това каза кандидатът за народен представител от Ботевград и втори в листатата н София област –  Борис Дренов пред избиратели в с.Литаково, по повод предстоящи вот 2 в 1 на 9 юни и очакването, че българския избирател отново ще бъде принуждаван да избира чрез корпоративен вот. Овладяването на структурите, за да можеш да управляваш, както си искаш, чрез съдебната система и МВР, е другият основен бич на държавата, който според Дренов трябва спешно да намери решение.

Според кандидата за народен представител БСП е единствената партия, която видимо и през цялото си съществуване е защитавала единствено националния интерес. „Отбил съм военна служа и знам какво е да служиш на Родината – нещо, което доста управляващи не знаят! Това е и признак за изградено чувство на отговорност пред род и родина, така както ние с г-н Ченчев, като войници сме защитавали нашата Родина“, подчерта Дренов. Той припомни, защо избирателите трябва да предпочетат БСП, отивайки до урните – защото това, което обещава – го изпълнява. По думите му декември 2021г до август 2022г е периодът от 7 месеца, когато БСП бе част управлението в коалиция с „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

Именно тогава БСП бе „виновникът“ пенсиите да бъдат вдигнати в най-голяма степен за последните 15 години, младите семейства получиха възможността да възстановят част от данъците си, които плащат към държавата, детските градини и ясли станаха безплатни. Дренов припомни, че БСП осигури 320 млн.лв. за зърнопроизводителите в най-трудния за тях момент. „След като напусна властта, какво виждаме – внос на украинско зърно и постоянни протести на зърнопроизводители“.  Според Дренов за тези 7 месеца БСП успя да осигури 280 млн.лв. за хората в неравностойно положение, напълни фонда за асистирана репродукция – в нужда на 250 хиляди семейства в България. „Вместо грижа за българския народ, след това видяхме военна техника и директна финансова помощ за Украйна в размер на 350 млн.лв, а фондът, който обслужва майките е 50 млн.лв. За по-малко от две години държавата даде 7 пъти повече за украинците, отколкото за нас българите. 29 млрд.евро по програмата за възстановяване и развитие започнаха да се усвояват за строителство на пътища, но ги спряха. Това са пари за пенсии за три години на България“, категоричен е Борис Дренов.

Борис Дренов е на 44 г, роден и израснал в Ботевград. Завършил е висше образование – магистратура в Технически университет, специалност „Машинен инженер“. Дренов е потомствен социалист – припознал е социалистическата идея още като малък, възпитаван от дядо и прадядо социалисти. Двадесет и две години работи в сферата на автомобилната индустрия- има стаж като инженер качество, инженер дизайнер, старши тест инженер и ръководител група в Сенсата Технолъджис България. От началото на 2023г. е мениджър тестова лаборатория в международна компания в автомобилната индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *