Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Васил Василев: „БСП остана единственият защитник на обикновения човек“

Васил Василев е кандидат за народен представител в 50-то Народно събрание от 26-ти МИР София област. Той е магистър по библиотечно-информационни науки от Софийски университет „Св. Св. Климент Охридски“, гр. София. Семеен с едно дете. Амбициозен и твърдо решил да запази историята и да се бори за по-силна социална политика за хората.

  • Вие имате престижна работа. Защо решихте да се кандидатирате за народен представител в НС?
  • Винаги съм работил за благото на народа, колкото и тривиално да звучи. Но за мен е важно, да променяме заедно политическата обстановка в страната, защото от нас самите зависи бъдещето на децата ни и в какъв свят ще живеят. Само с публикации в социалните медии нещата няма да се променят. Трябва да се влезе в реалната политическа среда и да се бъркаме дълбоко в раната на законодателната власт. Друг начин няма.
  • БСП е единствената политическа партия, която е социално насочена и се грижи за хората. Какво бихте направил Вие в тази посока за общината ви и София област?
  • БСП е създадена да защитава трудовия човек, работника. Синдикатите у нас бяха овладени по един или друг начин, изгубиха своята същност и БСП остана единственият защитник на обикновения човек. Определено първото, което ще направя е да работя в тази посока – ще се боря за повече социална политика към работещите и техните семейства.
  • Какви амбиции и цели сте си поставил и какво бихте променили?
  • Да се работи именно в тази посока – социалистическите партии у нас и в Европа да се върнат към себе си. Предстоят тежки времена, времена на глобални размествания. Нашият континент губи своята икономическа сила. Еднополюсният свят умира, ражда се нещо ново и ние, социалистите, трябва да защитим обикновените хора, защото иначе капиталът ще ги погуби и физически, и душевно.
  • Защо да гласуват хората за вас?
  • Поради една основна причина според мен – не съм алчен и нямам болни амбиции. Доволен съм от това, което имам. Материално не е кой знае какво, но погледнато от друг ъгъл, имам чудесно семейство, което обожавам, имам страхотни родители, с които се гордея. Имам всичко. Не искам нищо, само да оставя след себе си една по-добра и справедлива България.

Накрая искам да се обърна към избирателите: когато при вас дойдат кандидати за народни представители, задайте им само един въпрос, а именно – „Как бихте гласували, ако някой предложи българска войска да отиде да се сражава на чужда територия?“. И ако започнат да ви говорят за „евроатлантизъм, за „цивилизационен избор“ – все куки думи без смисъл, обърнете се и повече на поглеждайте към тях. Опасни са за вас и за децата ви.

И накрая ще завърша така: бъдете здрави, усмихвайте се – заразно е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *