Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Връчени бяха годишните награди на РУО – София-област за 2024 г. Вижте кои са местните наградени

На 29 май в Дом на културата „Искър“ в гр. София се проведе церемонията по връчването на годишните награди на Началника на РУО – София-област за 2024 година. Тя се провежда по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Силвия Арнаутска – областен управител на Софийска област, Георги Маринов – директор на Дирекция „Организация и контрол“ в МОН, Росица Иванова – началник на РУО – София-област и експертите от Регионалното управление, връчиха почетното отличие на Министерство на образованието и науката – грамота „Неофит Рилски, почетни грамоти и плакети на отличените в конкурса „Директор, учител, ученик на годината“ в чест на 24 май. Важна част от церемонията беше и награждаването на учениците от конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Сред над 120 наградени грамоти и плакети получиха и ботевградски преподаватели и ученици. От педагогическите специалисти бяха отличени: директорът на ОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Ботевград Петя Кочкова, преподавателят по математика в ОУ „Н. Й. Вапцаров“ Бисерка Петкова, преподавателят по физическо възпитание и спорт Яна Пешева, преподавателят по англисйки език Василена Кръстева и училищният психолог Даниела Василева от ППМГ ,,Акад. проф. д-р Асен Златаров“, град Ботевград.

Отличени ученици бяха дванадесетокласниците Божидара Зланкова и Владимир Цанов от Златаровската гимназия. Награда получи и училищния отбор по баскетбол юноши XI-XII клас на ПГТМ „Христо Ботев“, Ботевград с ръководител Мими Михайлова, които завоюваха почетното първо място на „Ученически игри 2024 г.“ в Разград.

Почетно отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“ бе връчено на петима преподаватели от Софийска област, сред които бе и зам.-директорът на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ Йотка Йотова.

РУО – София-област раздаде и грамоти за участие във Втора национална научно-практическа конференция „Дигитална трансформация на образованието“, състояла се в периода 25-26 април 2024 г. От Ботевград наградените са Георги Петров – старши учител ООУППЕ – природни науки от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Бисерка Петкова – главен учител ООУППЕ – математика от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, инж. Красимир Божинов – ст. учител по ИТ и информатика в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, Геновева Йотова – старши учител в НЕ от ООС в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и Нина Дюлгерска директор на ОУ „Васил Левски“, с. Литаково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *