Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет Иван Гавалюгов проведе срещи с жителите на три села

Днешната предизборна обиколка на кандидата за кмет на Община Ботевград Иван Гавалюгов и кандидати за общински съветници от листата на ПП МИР включваше селата Краево, Рашково и Радотина. В откровено обръщение към жителите и на трите села Иван Гавалюгов заяви, че няма да поема пред тях ангажименти, които не може да изпълни, както и че ще продължи да бъде честен и добросъвестен в своите дела. Гавалюгов посочи, че натрупаният опит и свършеното през последните четири години, нерешените проблеми и перспективите занапред са го мотивирали да се кандидатира отново за кмет на община Ботевград.

Пред жителите и на трите села Иван Гавалюгов засегна две теми, с които се спекулира от страна на негови опоненти – заплаха за безплатния превоз на пенсионерите и предстоящо увеличаване на цената на водата за питейно-битови нужди. По първата той увери хората, че ако бъде избран отново за кмет, социалната услуга ще бъде запазена, т.е. пенсионерите ще продължат да пътуват с безплатни карти по избрано от тях направление на територията на общината. По този въпрос той разясни, че част от средствата за безплатен превоз идват от държавата, а другата част се поема от самия превозвач, изпълняващ общинската транспортна схема към момента.  

Преди да направи разяснения по темата за цената на водата, Иван Гавалюгов запозна хората със стъпките, предприети от общината в изпълнение на държавната политика във ВиК сектора, а именно приемането на Община Ботевград за член на Асоциацията по ВиК – София област и предоставяне на общинската ВиК инфраструктура за стопанисване и управление на „ВиК“ ЕООД – София, както и с възможностите, които произтичат за кандидатстване по проекти за подмяна на водопроводи и изграждане на канализационни мрежи.

На въпрос на жител на Рашково дали отговоря на истината, че цената на кубик вода ще стане 2.40 лв. от началото на следващата година, Иван Гавалюгов отговори: „Не няма да е 2.40 със сигурност, но цената ще се увеличи, като на всяка една услуга, поради икономически причини. В цената са включени електроенергия, гориво, заплати, осигуровки – всички разходи, които са необходими, за да се предостави тази услуга. Доставката на вода е регулирана услуга. С колко ще се увеличи – ще реши държавният регулатор. Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да признае всички разходи, които държавното дружество прави и съответно да определи цена, по която може да продава. Ако някой твърди, че цената на водата ще се запази, или че тя ще се вдигне, защото сме преминали към държавното ВиК, означава, че той Ви лъже и манипулира. Това са приказки на пишман политици, които искат да Ви галят ухото и да Ви заблуждават.“. 

В хода на срещите се откроиха няколко съществени проблема, повечето от които са сходни за трите села. Във връзка с тяхното решаване, кандидатът за кмет Иван Гавалюгов пое конкретни ангажименти: проектиране на канализационна мрежа в малките населени места, осигуряване и поетапна реализация на проектите в зависимост от осигуреното финансиране; поетапно решаване на проблемите с водоснабдяването; монтиране на LED осветление; закупуване на машина за почистване на септичните ями; ремонт и поддръжка на общинските сгради; изграждане на детска площадка на подходящо място във всяко малко село.

Иван Гавалюгов увери хората, че няма да използва правото си да назначава кметските наместници, а ще предостави на жителите на съответните села да направят своя избор. 

Утре – 17 октомври, кандидатът за кмет на Ботевград Иван Гавалюгов и представители на листата с кандидатите за общински съветници от ПП МИР ще проведат срещи с жителите на Липница /9 часа/, Елов дол /10:30 часа/ и Боженица /12 часа/.    

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *