Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първата Солна стая в Ботевград бе открита днес

Първата Солна стая в Ботевград бе открита днес в 10. 30 часа, с благословията на Отец Алекси. Собственици са младото семейство Нели и Ивайло Петкови от Трудовец, които лично са изпитали благотворния ефект на солите.

Солното студио се намира на адрес бул. „България“, в комплекс „Форум“, втори етаж. Работното време е от 10.00ч до 20.00ч всеки ден. Почивен ден е понеделник. Час можете да запишете на телефони: 0878 96 99 02 и 0878 81 05 21.

В периода от 11 до 19 юли 2020 година собствениците предоставят възможността на желаещите да се възползват от безплатни процедури.

Солната стая е помещение, чиито стени, под и таван са покрити със солни блокове, което позволява вътре да се поддържат благотворни за организма ни влажност налягане и температура. Особено внимание заслужава йонният състав на въздуха в тези помещения. Внимателно подбраният състав на химични елементи повишава работоспособността и неутрализира бактериите и патогените.

Един курс в солната стая, което включва около 10 посещения, може да се сравни с ефикасност с морските бани.

Какви са ползите?

Те са не само за болните, но и за здравите хора. Може да се изплзва при заболявания на дихателните пътища – облекчава се хроничният бронхит, понижава се рискът от развитие на астма, използва се при кожни проблеми. Наситени с полезни вещества въздух на солната стая помага при дерматити екземи, фурункулоза, при хипертония, болести на сърцето. Солните изпарения облекчават състоянието и намаляват риска от инфаркт. Може да се посещава при проблеми с нервите.

Редовното посещение на солната стая ви гарантира лесно заспиване, както и излекуване на неврозата, при проблем с щитовидната жлеза, сеансите в солната стая помагат при депресия и хронична умора, подобряват настроението, намалява тревожността и раздразнителността, установено е дори влияние върху обмяната на веществата – възможно редуциране на теглото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *