Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Новото силно попълнение във ФК“Балкан 1929″ – Петко Петков идва от кипърски отбор

31-годишният доказан нападател Петко Петков, който е професионален личен фитнес треньор, влиза официално в отбора на „Балкан 1929“ от вчера. Той е бивш футболист от „Спортист“ (Своге) , „Видима-Раковски“ (Севлиево), „Рилски спортист“ (Самоков) и ЦСКА 1948, както и в „Академик“ (София). Петков идва от кипърски отбор, а от вчера той се включи в тренировките на отбора.

Да припоминм, останалите привлечени в отбора нови играчи са: Димитър Руйчев и Георги Кременлиев от „Оборище“ Панагюрище, Симеон Иванов (Матераци) от „СпортисТ“ Своге, Мишо Михайлов от „Чавдар“ Етрополе.

След днешната тренировка Петко Петков даде специално интервю за читателите на Botevgrad.news.

1. Добре дошъл в Ботевград, разкажи, как се стигна до преминаването ти в „Балкан 1929“, защото знаем, че ти си един от най-класните и търсени нападатели?

Tова, което ми предлагат тук в „Балкан 1929“, като условия, за мен е по-добре да дойда тук – в един отбор, който има амбиции и цели. Все пак аз съм в една такава възраст, при която в професионалния футбол нещата вече стоят по друг начин. Смятам да играя само за удоволствие.

2. Разкажи малко повече за себе си, откъде си, как започна във футбола, кои са треньорите, които забелязаха таланта ти?

Занимавам се с футбол още от малък. Първата ми среща с футбола е в Монтана още като юноша. Първият професионален договор подписах с треньора, който ме привлече в мъжкия – първият ми треньор Иван Маринов. След това Румен Стоянов ме налага в Б група в Монтана за пръв път, а по-късно на 19 години играх в „Академик“ София, при Воин Воинов – един голям треньор, който ми даваше шанс и ме налагаше постоянно в Б група. След това минах в доста отбори, но няма време да обясня за всичките.

3. Бил си голмайстор за отборите, в които си играл, смяташ ли да продължиш тази трядиция и с Балкан?

За всеки нападател е важно отбелязва колкото се може повече голове. Най-важното е да съм без контузии . Мисля, че отборът е добър и имаме шанс да сме в предните места на таблицата и най-вече да радваме феновете на Ботевград със силни мачове.

4. Ти си любимец на самоковската публика, как смяташ да спечелиш и ботевградската, която почти винаги си “разплаквал” с головете си?

Разбира се аз най-дълго се задържах в отбора на Самоков и там нормално имам най-много попадения. Желанието ми е да спечеля феновете на Балкан 1929 със силна игра и с много отбелязани голове , и със себераздаване в най-важните минути за да взимаме точки.

5. Освен да се занимаваш с футбол, какво друго хоби имаш?

Преди всичко аз имам и собствен бизнес – създадох собствен фитнес център и затова отказах доста покани в професионални отбори. Нмерението ми е да се развивам и в друга сфера. Професионален треньор по фитнес съм и цялото ми време преминава там.

Президентът на ФК „Балкан 1929“ Иван Редовски заяви пред репортер на Botevgrad.news , че Петко Петков е един добър нападател, който познава от много време. „Той ще вдигне много нивото на отбора . С него се познаваме от терените и смятам, че е едно добро попадение за отбора“, коментира Редовски. Президентът изрази нагласи, че през новия футболен сезон оборът на „Балкан 1929“ ще бъде фактор в първенството във В група.

Новите във ФК „Балкан 1929“ , Петко Петков – първият отляво

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *