Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ЦМОКИ МИНСК Е ПЪРВИЯТ СЪПЕРНИК НА БАЛКАН ПО ПЪТЯ ЗА ШАМПИОНСКА ЛИГА

Цмоки Минск е съперникът на Балкан в първия квалификационен кръг на баскетболната Шампионска лига. Това отреди тегленият днес жребий, който се проведе в централата на ФИБА в Миеш, Швейцария. Играе се на разменено гостуването, като мачовете са на 15 и 18 септември. Балкан е домакин в „Арена Ботевград“ в първия двубой, тъй като е непоставен в жребия.

Цмоки Минск е 11-кратен шампион на Беларус и е познат съперник на Балкан от участието му в турнира за Купата на ФИБА Европа. Двата тима се срещнаха там през сезон 2018/19, а през миналия тимът бе съперник и на Левски Лукойл. Отборът участва в силната ВТБ Лига.
Ако преодолее първи кръг, българският шампион ще срещне победителя от двойката Лондон Лайънс – Нептунас Клайпеда. Вторите мачове са на 22 и 25 септември. 
При преодоляване на квалификациите единственият български представител може да попадне в група D на турнира. В него са отбори от най-силните първенства в Европа – АЕК (Гърция), Брозе Бамберг (Германия), Билбао (Испания), Пънар Кършаяка (Турция), Апоел Холон (Израел), Шоле (Франция) и Фортитудо Болоня (Италия). Редовният сезон започва на 13 октомври. В него ще участват общо 32 отбора, разпределени в четири групи по осем. Само четири отбора от общо 16 в квалификациите ще попаднат в групите. Турнирът на Шампионска лига завършва с Файнъл 4, а победителят ще спечели 1 млн.евро.
Всичко за жребия четете още в клубния сайт на Балкан www.balkan-basket.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *