Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

170 жители на община Ботевград ще продължат да получават топъл обяд

Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов ще подпише Допълнително споразумение с Агенция за социално подпомагане /АСП/ към Министерство на труда и социалната политика за удължаване на проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Ботевград“ по програма „Целево подпомагане с топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020г.“ със срок до 31.08.2020г.

До 31.08.2020г., в рамките на още 26 работни дни, 170 лица ще продължат да получават супа, основно ястие и хляб, и поне веднъж седмично десерт. В случай, че лицата заявят необходимост, ще им бъде предоставяна и съпътстваща подкрепа за закупуване на хранителни продукти или продукти от първа необходимост с лични средства.

Програмата на АСП е насочена към лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина; уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната и лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощ на близките си своите ежедневни потребности от храна. 

Поради по-големия брой желаещи, потребителите на услугата са класирани по най-нисък доход, като към момента има 9 чакащи кандидат-потребители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *