Общинският съветник Цветослав Захариев е внесъл Докладна записка за изграждането на открита ледена пързалка, която ще се заледява през зимния сезон.

Докладната записка е внесена от Общинския съетник от МК ДИБО Цветосалв Захариев, въз основа на внесено в общинската администрация писмо от Александър Милчев – член на управителния съвет на Сдружение „Спортен клуб ХК Балкан Ботевград“. Писмото е с искане да бъде предоставен безвъзмездно за ползване недвижим имот — общинска собственост, за изграждането на многофункционална открита ледена пързалка, която ще се заледява през зимния сезон. Теренът, върху който се замисля да бъде изградена пързалката, са откритите площадки за баскетбол до спортна зала „Георги Христов“.

Мотивът на общинския съветник е, че Ботевград има нужда от подобно съоръжение и така градът ще продобие повече европейски вид. „Примерите са много в цяла Европа. Такива открити ледени пързалки има и в София. Съоръжението ще се превърне в атракция през зимния сезон , особено по коледните празници, когато се събират много хора“.

Спортното съоръжение ще се използва за тренировки от състезателите на хокейния клуб, както и другите клубове, практикуващи зимни спортове, регистрирани на територията на Община Ботевград, за официални състезания и за свободно пързаляне от гражданите, както и за развитие на дейности и инициативи, свързани с упражняването на зимни спортове.

Искнето е внесено от Александър Мичлев въз основа на сформиран Инициативен комитет, в който влизат Ванина Каменова, Марин Дечев и Мария Янинска. Искането на инициативния комитет е общинският терен да се използва като открита ледена пързалка за периода от 1 ноември 2021 г. до 31 март 2022 г. Предложението от Александър Милчев е мотивирано в предвид развитието и постигнатите успехи на ботевградските спортисти, практикуващи фигурно пързаляне и хокей на лед и все по-големият интерес към ледените спортове в България и Европа. Инициативният комитет счита, че е настъпил моментът за такова съоръжение и в Ботевград. Като причина се изтъкват също постиженията на Хокеен клуб „Балкан“. През състезателната 2019/2020 година децата на възраст до 10 години стават шампиони и убедително грабват златото и купата на България, без нито една загуба или равен мач. Хокеен клуб Балкан участва в държавния шампионат с отбори до 10, 12, 14, 16 годишна възраст деца. От съседните общини също се присъединяват към отбора, се посочва още в мотивираното предложение.

3 thoughts on “Общинският съветник Цветослав Захариев е внесъл Докладна записка за изграждането на открита ледена пързалка, която ще се заледява през зимния сезон.

  1. Във Враца на центъра също има и не само там , според мен първо потърсете къде какво има вместо да оплювате 🙂
    И щом е за благото на града и децата не мисля ,че е абсурдно !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *