Два акта за неспазване на мерките срещу COVID 19 са съставени на р-т „Лоза“ в Трудовец. Вижте кой извършва контрол в община Ботевград?

Контролът по спазване на противоепидемичните мерки в община Ботевград се осъществява от Дирекция „Обществен ред и сигурност“. Проверяват се заведения и обекти по сигнали. Служители на дирекцията са съставили два акта за неспазване на работното време на ресторант „Лоза“ в село Трудовец. В момента се проверяват пътнически автобуси. Съгласно заповедта на здравния министър, д-р Стойчо Кацаров, заведенията трябва да работят до 23.00ч.

Наложените мерки със заповед на здравния министър за присъствие на 15 души на семейни тържества и сватби не се спазват. Тази тенденция са споделили голяма част от кметове на общини от Софийска област по време на Областния кризисен щаб, който се проведе преди дни. Всяка седмица Областният управител изисква справки за извършените проверки и съставените административни актове в тръговските обекти и заведения.

„В община Ботевград тези проверки се осъществяват от нашата дирекция по обществения ред“, заяви Стефка Граматикова, секретар на Община Ботевград. Относно затварянето на учреждания за посещения, поради огнище от заразени с коронавирусната инфекция – това право РЗИ е предоставило на общината, стана ясно днес. Община Ботевград има право също да състави актове по Закона за здравето, съгласно заповед на министъра на здравеопазването. Такава практика съществува от предходната вълна на пандемията, каза още Секретарят на общината.

На този етап не е ясно какъв котрол по спазване на пртотивоепидемичните мерки на територията на община Ботевград осъществяват РЗИ и полицията.

4 thoughts on “Два акта за неспазване на мерките срещу COVID 19 са съставени на р-т „Лоза“ в Трудовец. Вижте кой извършва контрол в община Ботевград?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *