Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Какви дейности по благоустрояване на с.Врачеш са извършени до момента?!

Кметът на Кметство Врачеш – Марин Бончовски е внесъл Докладна записка с информация за социално-икономическото състояние на селото, през последната една година.Информацията бе приета тази вечер на заседанието на Общински съвет-Ботевград, с гласовете на 20 съветници, един се въздържа.

По отношение на благоустрояване на селото в информацията се посочва какви дейности са извършени до момента и какви предстоят.

Със средствата на общината през есента се асфалтираха редица пътни участъци с дупки по главната улица и много второстепенни. Тази пролет са изкърпени участъци по главната улица на селото – ул. „Трети мар“:. За нея има подписани документи за цялостно ремонтиране с асфалт и тротоари.
Извършена е подмяна на водопровода по част от улица „Горски пътник“ , „Дунав“ и „Трети Март“, след което всички улици ще бъдат асфалтирани.
Направена е канализацията от училището, която беше запушена и ставаше наводнение в котелното. Направи се и подаването на водата до училище „Отец Паисий“.

Изградена бе канализацията по част от улица „Патриарх Евтимий“, ул. „Васил Левски“, тъй като там се е запушвала всяка седмица.
Направен е мост на река Осеница за по пряко минаване на хората до аптеката и обратно.
Направен е часовника на кулата на читалището чрез спонсори.
По проект на Община Ботевград е извършено саниране на сградата на кметство Врачеш.
Извършени са насипни дейности с минерал бетон няколко улици. Това са: част от ул. „Дунав“, част от ул. „Теменуга“, част от ул„ Оборище“ , част от ул. „Патриарх Евтимий“ , ул. „ Люляк“. Направи се отводнение на ул. „Цар Освободител. Същото се направи и на ул. „Люляк“.

Сменен бе водопроводът на ул. „Шипка“ над Босовския мост. Пресстои да се завършат тротоарите и да се положи асфалт.

Кметство Врачеш има разработени пет проекта за кътове за отдих по програма „Красива община“. Единият е за пл.“Победа“ (вторият център).

Вторият проект е за благоустрояване на пл.“Радовец“. Поради невъзможност да се реализира по програмата „Красива община“ проектът е преработен и Кмеството кандидатства по линия на ПУДООС. Проектното предложение е одобрено и се очаква евентуално финансиране.

Кмеството има още три проекта, които са готови и се търсят източници на финансиране за три къта за отдих и спорт в махалите „Оборище“ , „Патриарх Евтимий“ и „Гурко“.
В момента се отчуждават имотите около стадион, ,Бошолата ливада“, с идеята да се възстанови стадиона.

Започнаха дейности по изграждането на покрив и тоалетна в двора на църквата. Изгражда се и навес върху Маргинската чешма.

Извърпена е вертикална планировка и ремонт в двора на детската градина. Тя стана още по приветлива и красива.
На дневен ред са почистването на р.Чешковица от Маргинския мост до Осенската река.
Направен е проект за канализация на ул. „Люляк“.Всички жители на трите махали с компактно ромско население вече са с изрядни електромери и няма незаконна връзка за ток. Уличното осветление по главната улица вече е с LED осветление.
По ПУДООС е подаден проект за смяна на уличния водопровод по първи етап за с.Врачеш и се очаква реализация на този проект.
До края на годината ще се реализира изграждане на отопление на читалището.

В Докладната записка е записано, че евентуално ще се реализира и насипване на улиците „Ал.Стамболийски“, част от ул.„Горски Пътник“ и ул.„ Баба Вида“. Тези улици са в много тежко състояние. Едната от тях е с много пропаднали участъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *