Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан завърши годината с победа

Фотограф: Николай Христов

Балкан завърши 2021 година със седми успех в НБЛ. Тимът на Небойша Видич надигра у дома Ямбол с 94-81 и постигна трета поредна победа в първенството. Така “зелените” завършват годината на четвърта позиция с актив 7-3 наравно с Левски, който обаче е по-напред заради по-добра точкова разлика. Ямболии са осми в класирането с 2-8.

В първия мач за 2022 година ботевградчани гостуват на Спартак Плевен, а мачът е на 5 януари от 18:30 часа в зала “Балканстрой”. Пълна програма за мачовете на Балкан вижте ТУК.

Станимир Маринов се завърна в игра за Балкан срещу Ямбол, след като пропусна последните три мача на отбора заради травма в глезена. Той допринесе с 8 асистенции, 1 борба и 1 открадната за победата на “зелените”.

Преди двубоя БК „Балкан“ призова зрителите в „Арена Ботевград“ да се включат в дарителската кампания в подкрепа на Владимри Цеков и да изпратят смс на 17 777. 

Балкан започна мача с 9-3, но ямболии бързо ни настигнаха в резултата. Все пак “зелените” вдигнаха бързи обороти и успяха да вкарат цели 32 точки в първия период, след който поведоха с 9. До средата на периода Балкан запази аванс около 10 преди Ямол да направи добра серия и да се доближи на 4 точки. Домакините не успяха да задържат добра преднина, но излязоха в почивка с 11 актив. През цялото второ полувреме тимът на Небойша Видич бе напред. Ямбол обаче се бореше здраво и намали отново на критичните 5 точки в третия период. Водени от Уошингтън, който вкара няколко тройки поред, “зелените” направиха силен край на третия период и най-голямата разлика в мача от 18 точки (86-68). Въпреки че позволиха да падне отново до 8 в края при 88-78, не се стигна до обрат.

И двата тима допуснаха доста грешки – 18 за Балкан срещу 16. Гостите имаха по-добър процент за 3 – 48 (12/25) срещу 39.4% (13/33) за Балкан. Нашите имаха доста повече асистенции – 30 срещу 19 на съперника.

Дивон Уошингтън бе най-резултатен за победата с 24 точки и 9 борби. Американецът вкара 7 от 11-те си опита от тройката,  които бяха в основата за увеличаването на разликата в третия период. Трейвин Тибодо се включи с 14 точки, 6 борби и 4 асистенции, а 13 отбеляза Николай Грозев от пейката. Дерик Маркс отбеляза 11. 

За Ямбол най-полезен с 16 точки и 8 борби бе Тадж Ридли, а 15 отбеляза Александър Матушев. 14 и 5 асистенции имаше Джеремая Пейдж, а 12 добави капитанът Дарин Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *