Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Иванов е новият областен управител на Софийска област

Днес бяха назначени девет областни управители в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област, Хасково, съобщи в Министерския съвет Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Назначени са областни управители, излъчени от квотата на „Демократична България“ и БСП, уточни Бориславова.

Новият областен управител на Софийска област е полк. о.р. инж. Иван Иванов

Иван Василев Иванов е роден през 1956 г. във Варна, полковник (от резерва), бивш заместник-министър на отбраната.
Завършил е висше образование във ВНВАУ „Г. Димитров”, и гражданска квалификация „инженер по обслужване и ремонт на електронно-изчислителни машини”. По-късно завършва ВА „Г. С. Раковски”, специалност „Земна артилерия и ракетни войски” и стратегически курс за висши ръководни кадри, в Колежа по отбрана на НАТО, в гр. Рим, Италия. Преминал е и курсове за управление при кризисни ситуации (в Германия); за управление на ресурсите на отбраната и мобилизационните ресурси, както и курс за военни наблюдатели на ООН, (във Виена).

На изборите на 4-ти април е кандидат за народен представител, от гражданската квота в листата на БСП за София област.

Лена Бориславова информира, че през следващата седмица ще бъдат извършени и останалите назначения на областни управители в страната. Биографиите им ще бъдат публикувани на сайта на Министерския съвет в най-кратки срокове, информира началникът на кабинета.

По думите й на областните управители няма да бъдат вменявани нови функции. Но те са по закон част от политическия кабинет и като такива трябва да прокарват политиките, мерките, решенията, които взима едно правителство за развитие на отделните райони, посочи Бориславова. Тя каза, че не се предвижда промяна на закона в тази част, но правителството ще следва неговата буква по отношение на това как се осъществяват регионалните политики и как се подобрява комуникацията между конкретната област и правителството, така че всяка една област да чувства, че нейните интереси биват защитавани.

Бориславова поясни, че избирането на нови областни управители е част от процеса, предвиден в законодателството, а именно областните управители като част от политическия кабинет да бъдат инструментите и механизмите за прокарване на новите политики на ключовите реформи, които новото правителство възнамерява да реализира. Този процес включва залегналите параметри в коалиционното споразумение между коалиционните партньори, допълни Бориславова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *