Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан приема днес Берое в търсене на реванш

Мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще изиграе днес първия си мач от трите срещи, които му предстоят тази седмица в Ботевград. Тимът на Небойша Видич приема Берое в търсене на реванш за загубата от 23 октомври в Стара Загора. Днешната среща е с начален час 19:00 и ще се играе в “Арена Ботевград”. 

Първият мач между двата тима в Стара Загора беше изключително драматичен като ботевградчани водеха през цялата среща и загубиха в последната част като това бе и първото поражение за тима ни. В края на ноември съперникът се раздели с американския гард Дикуон Абръм. В последния мач срещу Академик Пловдив тимът бе без своя лидер Александър Янев заради здравословни проблеми.

До момента в класирането беройци са пети с актив от 6 победи и 5 поражения, а “зелените” заемат трета позиция, след като изместиха Левски в последния кръг с актив 8-3. 

В група В на Балканска лига тимът на Бойко Миленков е четвърти с 2 победи и 6 поражения.

Това е едва втора среща от този кръг на НБЛ, в който бяха отложени три срещи. В другата среща, която се изигра в неделя, Академик Пловдив победи Шумен трудно с 83-78. Пловдивчани бяха без Васил Бачев, Тони Гуджино и Марио Боянов, докато тимът на Янко Янков се раздели с Евгени Василев и Никола Костич, съобщи BGbasket.com. 

Днешният съперник на Балкан победи Академик Пловдив в последния кръг като от клуба заявиха след мача, че имат и други състезатели със здравословни проблеми освен Янев. Тежкото крило Обина Олека бе избран за най-полезен играч за месец декември в българския шампионат при мъжете. За 15 мача той записа средни показатели 17.6 точки и 11 борби. Останалите играчи с важен принос в отбора са центърът Седариан Рейнс, който е за втора година в отбора, Антон Кук, бившият играч на Балкан Марин Маринов и младите попълнения Мартин Сотиров, Виктор Маргаритов, Дамян Минков и Михаил Комбаков. 

Балкан е в серия от четири поредни успеха като ще се опита днес да продължи доброто си представяне и да спечели реванша срещу Берое. 

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *