Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първият сняг за 2022г – всички общински пътища са проходими в община Ботевград

Oт тази сутрин заваля първият сериозен сняг за 2022година. Всички общински пътища са проходими, това съобщи зам.кметът Цветелин Цветков.

Снегопочистване и опесъчаване на междуселищната общинска пътна мрежа – 58 км, на територията на община Ботевград за зимния период 2021-2022г, извършва местната фирма „Омерта Груп“.

Зимното поддържане на улиците в Ботевград, вилните зони Зелин и Чеканица се извършва от  ОП БКС. В малките села почистват местни хора под контрола на кметските наместници, заяви ЙорданАрбов, директор на ОП Б КС. Тази сутрин първи са почистени Краево, Липница и Елов дол. ОП БКС работи със 7 машини за опесъчване и снегопочистване. Засега са почистени само вилните зони Зелин и Чеканица, поради натрупала снежна покривка от 5 см.

В петте големи села снегопочистват фирми, сключили договори с кметствата в Трудовец, Врачеш, Литаково, Скравена и Новачене. 

Поддържането на републиканската пътна мрежа в обхвата на Ботевград  ще се осъществява съвместно от Община Ботевград и Областното пътно управление, съгласно протокол за споразумение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *