Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна „Фестивал на ултралеката авиация“

За първи път в Ботевград, Vekata Extreme с любезното съдействие на Община Ботевград, организира „Фестивал на ултралеката авиация“. Мястото на събитието е Трудовец (под футболното игрище).

Извършват се издагания с балон сутрин и вечер, а през останалото време – летене с паратрайк, мотоделтапланер и ултралеко самолетче.

„За първа година го организираме това мероприятие, понеже тук има няколко човека от с. Трудовец, които са активно летящи. Първият, който е най-главният „виновник“, това е Симеон Симеонов. Той е нашият инструктор и пилот. Също така, конструира парамотори, моторни делтапланаери и моторни парапланери. Аз имам късмета да ме е обучил именно той и да летя от 7-8 години активно. В момента летя с паратрайк, парамотор и моторен делтапланер.“, коментира Веселин Тодоров – организатор на събитието.

При въпроса „Защо решихте да организирате това събитие?“ Веселин отговори следното: „Заедно с едни момчета с пара мотори, решихме да организираме това, защото то много радва и хората, и децата, и възрастните, и мене, и всички. И активността в малките населени места няма да е такава, както в един голям град, например, но ние не го правим толкова комерсиално, колкото да се забавляваме и да съберем хора, които им харесва това нещо, и те да се забавляват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *