Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Стартира подписката за референдум срещу джендър идеологията

Инициативен комитет за провеждане на референдум за недопускане на джендър идеологията в училищата бе официално учреден днес. Намерението за него бе обявено на последния конгрес на БСП и влезе като основна тема в предизборната програма на партията, въпреки официалното разграничение на двете кампании. Именно заради това ограничение днес в пресклуба на БТА се състоя учредяването на инициативния комитет.

Итициативата обаче бе представена от лидера на социалистите Корнелия Нинова, настоящ кандидат за депутат и водач на две листи за предстоящите избори на 2 април. По-късно от пресцентъра на БСП и изпратиха списък с членовете на инициативния комитет, като в него не присъства името на Корнелия Нинова.

От днес стартира и подписката за референдум сред българския народ, обяви Корнелия Нинова на пресконференция в пресклуба на БТА.

„Конституцията и законите на България гарантират правата и защитата за хора с ощетени права, не бихме искали да се проповядва сред непълнолетни лица, искаме да защитим децата от посегателството върху психиката им, децата трябва да останат момче и момиче, а не трето“, заяви Нинова.

Винаги ще защитаваме децата и жените от насилие, но сме срещу третия социален пол и Истанбулската конвенция. Съдът в Страсбург се произнесъл, че може джендър идеологията да се преподава в училище, а Истанбулската конвенция се приема въпреки липсата на ратификация от страна на шест държави, обясни още лидерът на БСП.

Въпросът в допитването ще бъде „Народът съгласен ли е да се популяризира промяна на пола в училищата и детските градина, теост джендър идеологията?“.

Тъй като Инициативният комитет не е само на БСП, а към него се присъединяват и известни личности, учредяването не се прави пряко от левицата и не в централата им – на „Позитано“ 20.

Представители на Коалиция „България вън от НАТО и ЕС“ присъстваха на пресконференцията и поискаха да се присъединят към инициативата и подписката. Корнелия Нинова прие, но с уточнение, че БСП не е за излизане от ЕС.

От БСП изпратиха списък с членовете на инициативния комитет:

Нешка Робева

Светослав Иванов, професор, ректор на НСА 1999 – 2003 г.

Радослав Гайдарски, професор, лекар

Милко Багдасаров, директор на училище в гр. Кърджали

Костадин Бояджев, математик и баща на шест деца

Ирена Атанасова, народен представител от БСП

Христо Христов, студент

Иван Гранитски, издател

Владимир Шейтанов, адвокат и представител на „РОД интернешънъл“

Лилия Божкова, Национално сдружение за закрила на българските деца и семейства.

Диана Тонова, юрист, общински съветник в СОС

Емил Костадинов, футболна легенда

Андрей Стойков, селекционер на националния отбор по футбол младежи

Златан Ванев, шампион по вдигане на тежести

Страхил Ангелов, журналист

Александър Симов, журналист

Георги Хранов, психиатър, юрист

Нора Стоичкова, журналист

Владислав Карамфилов – Влади Въргала, актьор и режисьор

Стефан Стефанов, бригаден генерал, председател на Софийската организация на Съвюза на офицерите и сержантите от запаси и резерва

Петър Странчевски, председател на клуб „Военни моряци“

Васил Точков, Отечествен съюз

Румяна Самунева, Български родителски централен комитет

Таню Киряков, шампион по стрелба

Весела Василева, адвокат

Емил Велев, треньор по футбол

Жан Шейтанов, композитор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *