Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

MАГ-Ботевград продължава обновяването на площадките за игра

Инициативата на „МЕСТНА АКТИВНА ГРУПА” Ботевград ,с председател Иван Иванов, продължава дейностите по обновяване и благоустрояване на детски площадки и игрища.

Днес от 10.00ч в Новачене започна доброволческата  акция за възстановяване на занемарената детска площадка, в която се включиха над 30 жители на селото. Тя се намира непосредствено зад църквата, на центъра на селото. Под ръководството на  Адриан Ангелов – младши експерт по етнически и демографски въпроси в Община Ботевград, бяха монтирани три пейки, два коша за боклук и люлка. Освен това бяха пребоядисани пейките и профилите на вратарските мрежи на футболното игрище. От Местната активна група имат намерение да търсят средства за поставяне на още пейки в парковото място.

След като преди седмица бе възстановена занемарена детска площадка в Скравена, днес инициативата срещна подкрепа от жителите на селото. Адриан Ангелов заяви, че ангажирането на доброволци има възпитателен ефект, който има за цел да насърчи опазването на съоръженията и тяхното поддържане.

Следващото населено място, където МАГ ще търси доброволци за подновяване на места за игра и отдих, е село Врачеш. Инициативата се финансира от неправителствената организация „Habitat for Humanity  Bulgaria, която е подсигурила средства и материали на стойност 3 600 лв, за възстановяване на площадки в трите села Скравена, Новачене и Врачеш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *