Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Живеещи на ул.“Шипка“ в Ботевград – доволни за бързата реакция на БКС

Днес, 30 юли,  благополучно бе отстранена ВиК авария на ул.“Шипка“ в Ботевград. В неделя през нощта в 01.00ч след полунощ живеещите на улицата се опиват да се свържат с дежурните телефони на “ВиК“ЕООД София, но безрезултатно. След като по някакво чудо се свързали с ръководителя на района, Весела Василева, помолили водата да бъде спряна, тъй като загубите на вода били огромни. В крайна сметка налягането било намалено, но водоподаването не е спирано.

В понеделник служители на водното дружество работили упорито, а днес отстранили напълно аварията. Преди да си тръгнат живеещите на улицата попитали, дали ще бъде заровен образувалия се ров и кой ще възстанови асфалтовото покритие. Служителите на ВиК отвърнали, че това е работа на БКС. След като се обадили на директора на ОП БКС, за кратко време служители на общинското предприятие положили минерал бетон, за да покрият дупката. На въпрос, кой ще асфалтира, Иван Гуленов отвърнал, че това е все още задължение на ВиК, тъй като в момента Общината и водното дружество водят преговори по този въпрос.

За сега поредната авария от остарялата водопреносна мрежа ще напомня за себе си, незнайно докога? Обитателите на улицата са доволни поне, че няма да плащат повече за излишното количество вода, което изтече, до отстраняване на аварията, както и за бързата реакция на БКС. Остава и проблемът, за който много граждани съобщават, че не могат да се свържат с обявените телефони на „ВиК“ЕООД София за аварии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *