Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Благотворителен Коледен базар бе открит в ППМГ“Акад.проф.д-р Асен Златаров“Ботевград

За шестнадесета поредна година в ППМГ“Акад.проф.д-р Асен Златаров“ бе открит традиционен Коледен благотворителен базар. Инициативата е на учениците, с ръководител Ценка Пеева -дванадесети „В“ клас. Базарът ще бъде осъществен в рамките на цялата седмица и в него ще се включат ученици от цялото училище. Той се организира за подпомагане на ученици от учебното заведение, изпаднали в нужда.

„Отворете сърцата си, за да стане този свят още по-добър. Доброто ще спаси не само света, то ще спаси самите нас. То ще покаже, че няма нищо по-хубаво да направиш другите по-щастливи, да помогнеш, да протегнеш ръка. Днешният ден обединява всички, които имат големи сърца“. Това казаха водещите на тържественото откриване на инициативата. На нея присъстваха и чуждестранните гости от Румъния, Турция, Гърция и Полша, които са на посещение в Златаровската гимназия по линия на проекта „Еразъм + „.

Думата бе дадена за приветствено слово на зам.директора на гимназията – г-жа Йотка Йотова. „В навечерието на светлите Християнски празници нека всички си направим равносметка за изминалата година и бъдем по-добри и по-позитивни през следващата година и догодина, защото ние го можем това“, каза Йотова.

Зам.директорът изрази благодарност на всички ученици и на техните родители, които са вложили старание за подготвяне на десетките сладкиши и ястия, благодарение на които базарът стана възможен. Тя благодари на г-жа Ценка Пеева и на 12″В“ клас за инициативата. Йотова пожела здраве на всички ученици и учители, и да следват мечтите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *