Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Надежда Захариева представи „Памет – епопея на (не) забравените“

Тази вечер в малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ бе представена книгата „Памет – епопея на (не) забравените“. Тя е издание на Дружество на литературните творци „Стамен Панчев“ – Ботевград и представлява историко – литературен сборник за емблематични българи и събития, любопитни факти и хипотези. Книгата е факт, благодарение на моралната и финансова помощ на инж. Калин Божилов, и редакторите – Наджеда Захариева, Симеон Ангелов и Светла Бенчева.

Надежда Захариева представи книгата пред публика, като сподели и една нейна лична връзка с Ботевград – това е мястото, където през далечната 1964г поетът Дамян Дамянов й педлага брак. „Ботевград се оказа, един вид, моето лобно място„- пошегува се тя.

Един от съавторите – Симеон Ангелов изказа своята благодарност към всички, спомогнали за издаването на този огромен литературен труд.

Представянето на книгата е част от празничната програма на община Ботевград по повод празника на Ботевград – 29-ти ноември и 140-та годишнина от рождението на Стамен Панчев, който е присъства в изданието както като бележита личност, така и с произведенията си, наред със стихове на поети – членове на дружеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *