Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът на Литаково Пешо Младенов запали светлините на Коледната елха пред Кметството

За първи път центърът на село Литаково бе място за коледно веселие – преди настъпващите празници. Инициативата за неговото посрещане бе на новоизбраният кмет Пешо Младенов.

В днешния декемврийски ден той запали коледните светлини на върху красивата елха, намираща се до сградата на Кмеството.

Кметът отправи приветствено слово към всички присъстващи – деца, родители, учители. „Предстои ни да посрещнем едни от най-светлите Християнски празници – Рождество Христово и Нова година. Както знаете във всеки един дом се украсява коледно дърво и се чака с нетърпение Дядо Коледа да остави подаръците под това дърво.  Така и ние – Кметство Литаково, с помощта на читалище „Светлина“, украсихме коледно дърво, за да може цялото село да се чувства празнично и Дядо Коледа да остави подаръци. Аз като кмет на село Литаково съм написал доста желания до него и чакам с нетърпение идващата година – да видя кои от тях ще се сбъднат. Сега трябва да запалим Коледната елха, за да може Белобрадият старец да може да се ориентира и да дойде тук при нас“,  каза още кметът Пешо Младенов.

С обратно броене от деца и родители, Коледната елха блесна точно в 15.30ч. Кметът изненада децата с пакети, които бяха пълни с  лакомства. Изненада бе и появилият се Дядо Коледа, който бе посрещнат с бурни аплодисменти. Той седна да си почине от дългия път и пожела най-любознателните деца да му рецитират стихотворения. След това той раздаде подаръците.

За да е празник, събитието бе съпроводено с изпълненията на Литаковската духова музика, с ръководител Дейвид Христов. На площада се изви весело хоро, в което се включиха малки и големи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *