Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ученици от ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – Правец посетиха Германия

Ученици и учители от Езиковата гимназия в Правец посетиха Германия като участници в третата среща по проект „Насърчаване на Европа посредством икономика и култура”  към „Еразъм +”. Срещата се проведе в град Оснабрюк в перида 28.11.2019 – 04.12.2019г.

Участие в модула взеха и ученици от училищата партньори от Германия, Франция, Естония и Хърватия, както и техните учители. Целта на дейностите, предвидени по проекта, е младите хора да разработят стратегия и план за развиване на икономиката чрез култура съвместно с институция от региона, в който учат. Учениците от Езиковата гимназия работят съвместно с историческия музей и читалището в Правец.

Преди заминаването си екипът от Езиковата гимназия разработи и проведе анкета на тема „Как културното наследство оказва влияние върху жизнения стандарт“. Анкетирани и интервюирани бяха 50 жители от градовете Правец, Ботевград и Етрополе.   Резултатите бяха представени с интерактивна  графична и аналитична презентация пред останалите участници. 

В Германия учениците научиха много нови неща и имаха възможност да се потопят в немската култура. Посещението им съвпадна с традиционния коледен базар, който ще остави незабравими спомени. Участниците в проекта посетиха Кьолн, пиха традиционно немско кафе, играха типични за немската култура игри, насладиха се на изключително интригуваща постановка на театъра в Онсабрюк. По време на интернационалната вечер пресъздаването на българското коледуване и Бъдни вечер заслужено спечелиха аплодисментите на всички.

След 7 дни, изпълнени с труд, нови знания, разработка на стратегии за развитието на туризма в съответните региони, забавления и нови приятелства, ученици и учители се прибраха в родните си места и започнаха подготовка за следващата среща, предвидена по проекта, която ще се проведе във Франция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *