Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първа работна среща на кмета Гавалюгов с кмета на Литаково – Пешо Младенов

Първата работна среща на кмета на село Литаково Пешо Младенов с кмета на общината Иван Гавалюгов бе осъществена на 10 декември. Пред Гвалюгов кметът на селото обърна сериозно внимание на редица наболели проблеми. На първо място това е почистване поречието на река Боговина и окаяното състояние на мостовете, които минават над нея. Те се нуждаят от укрепване и ремонти, подчерта кметът Младенов. Двамата, заедно с арх. Георги Джотолов и зам.кмета Цветелин Цветков,  направиха на място оглед. Друг сериозен проблем, който е бил изтъкнат, е изтичането на мръсния канал в реката.

По искане на кмета на Литаково е необходимо събаряне опасната сграда на  бившата велурена фабрика. На нейно място се предлага изграждане на детска площадка, а срещу нея общината обмисля изграждане на мини футболно игрище с изкуствена трева – каквито бяха изградени вече в селата Трудовец, Врачеш и Скравена. „Идеята е да се направи един кът за игри на младите хора. На едното място майките с малки деца да прекарват  свободното си време, а на отсрещното игрище по-големите им деца да ритат футбол“, обясни кметът Пешо Младенов.

Кметът на Литаково е поставил пред Гавалюгов и въпроса с подмяната на уличното осветление на 17 места в населеното място. Един от най-болните проблеми на селото  още са бездомните кучета и безстопанствените животни, заяви пред репортер на botevgrad.news.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *