Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Завърши „Седмица на четенето“ във Врачеш

От 9 декември 2019 г. започна Националната седмица на четенето. Тя продължи до петък, 14 декември. Целта бе повишаване на грамотността и засилване на интереса към книгата сред учениците.
В нея се включиха възпитаниците на ОУ „Отец Паисий“ с. Врачеш. В хода на маратона се насърчаваше четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура.
Много емоционална и вълнуваща, както и наситена с различни инициативи бе тази седмица за всички ученици – малки и големи.
Любими приказни герои гостуваха на най-малките“ – учениците от трети клас четоха любима приказка на децата от първи клас. Първокласниците изработиха пъзел на Червената шапчица от тяхната любима приказка. Третокласниците проведоха и маратон на четенето. В трети клас се оформи библиотека в класната стая. Учениците от втори клас направиха детска книжка по изучени приказки в часовете по четене. Четвъртокласниците представиха драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка“ на децата от детската градина. Създадени бяха кътове в училището като малка библиотека, в които учениците четяха в свободното си време. В пети клас се проведе открит урок по литература на тема „Човекът във вълшебните приказки“. Обновен бе кътът за четене в ПЕ „Стените говорят за литературата“. В седми клас бе направен прочит на главите от „Немили-недраги“, които не се изучават в часовете.
Четоха се текстове с разбиране в шести клас. Учениците писаха авторски приказки и драматизираха вълшебни приказки в часовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *