Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ротари клуб и Инър Уийл – Ботевград за поредна година с благотворителен бал преди Коледа

Благотворителен коледен бал на Ротари клуб – Ботевград и дамски клуб Инър Уийл – Ботевград се състоя тази вечер в хотел „Ботевград“. Балът е съвместна инициатива на двата клуба за набиране на средства за благородни каузи. Тази година двата клуба събират средства за изграждане на стая за младежи в Дневния център за деца и младежи с увреждания и специални потребности.

С „Добре дошли“ приветства всички гости  Дивна Николова. Тя припомни, че с подобни инициативи са закупени пейки за Поликлиниката в Ботевград, осигурена е сигнализация на някои от пешеходните пътеки, изградена е една детска площадка, закупена бе операционна лампа за общинската болница. „Прекрасно е, ч е има такъв отзвук и съпричастност към всички тези инициативи, което доказвате с вашето присъствие тук тази вечер“, каза Дивна Николова.

„За мен е изключително приятно да Ви кажа „Добър вечер!“. С тези думи поздрави присъстващите Ванина Каменова – президент на дамски клуб Инър Уийл-Ботевград. „Знам, че Вие сте хора с благородни сърца! В този ден, преди най-светлия християнски празник – Коледа, искам да Ви благодаря, че Вие отново сте с нас и подкрепяте нашата кауза. Зная, че добрините ни правят по-близки и наистина заедно можем повече!“, каза още Ванина Каменова. Приветствие към всички присъстващи отправи и Павел Билев – президент на Ротари клуб – Ботевград.

„Хората казват, че на Коледа стават чудеса. Надявам се, че на тази Коледа ще успеем да направим едно малко чудо и да съберем достатъчно средства ,за да оборудваме една стая за децата в Дневния център“, каза Билев.

Гости на благотворителния бал бяха представители на Ротари клуб- Берковица, Ротари клуб – Видин , Ротари клуб – София (район Витоша) и Ротари клуб – Република Сърбия. Присъстваха общински съветници от Ботевград и представители на бизнес средите.

Музикален поздрав към всички поднесоха танцьорите от танцов състав- Врачеш с худ.ръководител Радослав Цветанов.

За събиране на средствата с благотворителна цел, бяха разиграни на таен търг различни предмети,  които бяха с предварително обявена начална цена. Отделно гостите имаха възможност да закупят домашно приготвени сладкиши  и други ястия – дело на дамите от клуб Инър Уийл. Децата и младежите от Дневния център с увреждания и специални потребности пък бяха изработили картички и други предмети на ръчното изкуство. Те също бяха предложени за продажба.