Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета Иван Гавалюгов

Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов по повод водоснабдяването в града, за което градоначалникът преди дни алармира, че е на път да се превърне в криза, подобна на тази в Перник.

Гавалюгов е запознал премиера с проблемите и реалната ситуация с водата в района. Ботевград се водоснабдява от язовир „Бебреш“.

Градът има вода за битови нужди за 6 седмици, алармира кметът

От пресцентъра на правителството уточняват, че по време на разговора Борисов е разпоредил на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да провери местния ВЕЦ „Бебреш“ дали работи извън обхвата на своето разрешително, издадено от „Басейнова дирекция“. А на регионалния министър Петя Аврамова премиерът е разпоредил да окаже съдействие на местната управа на Ботевград по отношение на ВиК мрежата.

По време на срещата е било изтъкнато, че към настоящия момент нямало непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. През последните месеци ВиК екипите били предприели активни действия по ремонт на ВиК мрежата в града, в резултат на което загубите на вода били намалели с 6% за последния месец.

Източник: news. bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *