Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Йoвица Арсич с равносметка за 2019 г

Старши-треньорът на Балкан Йовица Арсич участва в традиционно допитване на BGbasket.com за изминалата година. Каква е неговата равнесметка и какво си пожела за новата 2020-а година, вижте:

– Каква година изпращате?

– Като цяло добра, въпреки че очаквахме да се представим по-добре в европейските турнири. Нямахме късмет да изтеглим по-добра група. От другата страна и ние не бяхме на нивото, на което ни се искаше. Не уцелихме всички състезатели отначало. Когато всичко се прави изцяло и създавахме отбора, имаше много работа и просто не успяхме всичко да направим, както трябва. Видимо беше, че няколко години аз не съм следил достатъчно внимателно българския баскетбол и това ни попречи да се представим по-добре в началото на сезона. С течение на времето, решавахме един по един проблеми и в момента изглеждаме по-добре. Това класиране до момента е перфектно за нас. Можеше много лесно да се случи да имаме три или четири поражения, но се преборихме.

– Как виждате първенството до момента?

– Мисля, че е по-равностойно, отколкото изглежда в таблицата с класирането. Въпреки че Левски Лукойл има по-силен състав от другите отбори, мисля, че всички четири отбора (б.р Берое и Рилски спортист) показаха много силни мачове и добър баскетбол, но просто винаги някой трябва и да загуби. Виждам, че Академик Бултекс 99 също се събужда и очаквам и те да станат още по-добри. Академик София още от начало показва, че не е никак за подценяване. Двата морски отбора също постепенно се подобряват. Като цяло шампионатът е интересен.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Пожелавам си първо гард. Да нямаме здравословни проблеми, защото всичко друго с работа може да се оправи. За мен е важно отборът да е здрав, за да може да тренираме и играем нормално. Пожелавам на всички фенове на Балкан същото – да бъдат здрави, защото всичко друго може да се оправи. Благодаря им за безценната подкрепа към отбора. Те са с нас през цялата година и се надявам да продължат така до края и през май месец да имаме също успех.

Източник: balak-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *