Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: Обнадежден съм от срещата с Борисов, че Ботевград няма да бъде „бяло петно“ за правителството и ще получи подкрепа във всяко едно отношение

Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов заяви, че е останал доволен от срещата с Бойко Борисо в първия работен ден от Новата година, която се състоя на вчера – 2 януари.

„Премиерът доста бързо прие поканата ми, която бе провокирана от една от последните му изяви, в която обвини кмета на Ботевград, че е попречил на процеса по консолидация и община Ботевград е възпрепятствала възможността за кандидатстване и получаване на евросредства за подмяна на ВиК инфраструктурата. Aз направих моя коментар в началото на седмицата и пожелах да се срещна с него. На следващия ден той се обади и уговорихме среща. На практика първата му среща за 2020г. беше с мен“, коментира днес кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов пред местните медии днес, не редовния си брифинг.

Кметът каза, че е останал обнадежден, че общината ще намери подкрепа и съдействие относно проблемите с ВиК инфраструктурата в града. В Регионалното министерство уверили г-н Гавалюгов, че най-късно до март община Ботевград ще получи останалите средства за подмяна на централния водопреносен пръстен.


„Доволен съм от срещата, тъй като се поеха конкретни ангажименти за подобряване на ВиК инфраструктурата. Разпоредиха се и проверки във връзка с нивото на водата в язовир „Бебреш““, допълни той.

„Обнадежден съм от срещата с премиера, че Ботевград няма да бъде „бяло петно“ за правителството и ще получи необходимата подкрепа във всяко едно отношение. Това се полага на всяка една българска община. Вярвам, че ще успеем, освен средства за водни проекти, да успеем да осигурим средства и по други направления. Не е тайна, че в края на 2019г, въпреки близо разпределените 200 000 000лв. за общините, община Ботевград не получи никакви средства, подчерта Гавалюгов.

“ Информирах премиера и за това. Изразих моите притеснения, че неправилна и изкривена информация за общината достига до него. Подкрепих мнението си с подвеждането от министър Нанков, което бе повод за срещата ни. Аз предоставих документи на г-н Борисов и той се увери, че община Ботевград е съдействала по процеса за консолидиране на София област“, заключи кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *