Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Финишира първият нов завод във Враца

На финалната права е строителството на завода на „МД Електроник“ във Враца. Това съобщи кметът на града Калин Каменов и поясни, че остава да се направят довършителни работи във вътрешността на сградата, след което ще се монтира и оборудването. Според Каменов първият нов завод в града от десетилетия насам се очаква да заработи през пролетта. 

„МД Електроник“ подписа договор за инвестиция в размер на над 20 млн. лв. с Община Враца в началото на миналата година. Това бе първият голям инвеститор в града след близо 30 години суша. Първа копка на новата фабрика бе направена през април. Тогава представители на холдинга заявиха, че ще им отнеме година да завършат градежа и да започнат работа.

Очаква се първоначално работа в завода работа да започнат 300 човека. Те ще преминат специализирано обучение, най-вероятно в Германия. Във фабриката, разположена в новата индустрална зона на града между кварталите „Сениче“ и „Кулата“, ще се произвеждат кабели и електронни компоненти за множество производители на автомобили в света. 

2 коментара на “Финишира първият нов завод във Враца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *