Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Каруци с незаконно добита дървесина и незаконен склад са установени при полицейски операции в областта

Около 13.50 часа на 5 януари, в хода на полицейска операция, автопатрул на РУ- Ботевград спрял за проверка каруца, натоварена с дърва, управлявана от жител на града. Пристигналите на място служители на Регионалната дирекция на горите констатирали, че превозваната дървесина- около 1 кубик, е без контролна марка и документи за законен произход, за което е съставен акт. Освен каруцата с дървата е иззет и бензинов трион. По случая е регистрирана преписка.

Междувременно, каруци, превозващи незаконно добита дървесина, бяха установени същия ден и в землището на Ихтиман. Около 16.30 часа екип на дирекция „Жандармерия“, патрулиращ по автомагистрала „Тракия“, забелязал четири конски каруци, движещи се в посока Ихтиман и веднага се отправил към местоположението им. За съдействие бил изпратен и автопатрул на РУ- Ихтиман. В силно пресечена местност, в района на Хаджийското дере, е задържан водачът на една от каруците. В близост били установени и още две от тях, чиито водачи успели да избягат и да се укрият. При последвалата проверка, във всяка от каруците били установени по около 1.5 кубика дърва за огрев. Нарушителят е предаден на служители на Регионалната дирекция на горите за вземане на отношение, а каруците и незаконно добитата дървесина са иззети по надлежния ред. По случая е регистрирана преписка.

На 3 януари служители на РУ- Костинброд, Регионалната дирекция на горите и НАП предприели съвместна проверка на склад за търговия с дървесина в Костинброд. Извършена била контролна покупка на дърва за огрев, при което не бил издаден фискален бон. Същевременно била установена и липса на превозен билет, удостоверяващ произхода на дървесината. В хода на инспекцията е установено, че обектът не е регистриран съгласно нормативната уредба. За осъществяваната нерегламентирана търговска дейност данъчните инспектори са съставили акт. Други пет акта са съставени от служителите на РДГ, като са иззети и общо 10 кубика дърва за огрев и микробус. По случая е регистрирана преписка, докладвана в районната прокуратура в Костинброд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *