Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще организира процедура по избор на фирма за изпълнение на обществения превоз

Тази седмица Община Ботевград получи съгласие за организиране на процедура за избор на фирма изпълнител на обществения превоз.

Нека припомним, че през месец юли, 2019г., договорът на Общината и ЕТ „Новко Новков“ изтече. Срокът за превоз със сегашния превозвач, обаче, бе удължен поради несъгласието на Община Правец относно съотношението по възлагане на линиите между двете общини. То е 70 за Ботевград и 30 за Правец. През месец септември кметът на Община Ботевград заяви, че според него съотношенето не трябва да се променя, тъй като основният пътникопоток е от Ботевград към Правец, а не обратното. Поради несъгласието срокът за избор на фирма изпълнител на превоза бе удължен.

„Все още обследваме вариантите – дали процедурата да бъде организирана като една обособена позиция – за всички линии, или линиите да бъдат разделени на няколко обособени позиции, за да се даде възможност на повече участници с по-малки възможности. Наше желание е да запазим пълния обем функционирането на сегашната транспортна схема, но така, че да има желаещи, които да я изпълняват. Ще бъде проблем, ако ние обявим тази свободна позиция и не се яви никой, който да иска да я обслужва. Към настоящия момент, Новко Новков е заявил, че в този си вид фирмата няма възможност да изпълнява общинската транспортна схема на база на дългосрочен договор. Именно затова обмисляме варианта да разделим изпълнението на транспортната схема на няколко по-малки обособени позиции.“, заяви г-н Гавалюгов.

Градоначалникът заяви, че до няколко дни ще има пълна яснота относно изборът между двата варианта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *