Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Заместникът на Нено Димов – Красимир Живков и служители на МОСВ на разпит

Зам.министърът на околната среда и водите Красимир Живков и четирима висши служители на дирекция „Управление на водите” в Минисерството днес ще бъдат привикани на разпит по повод водната криза в Перник. Това съобщава в-к „24 часа”. Някои от тях трябва да се явят в националното следствие, а останалите в специализираната прокуратура.
Според запознати с казуса заместникът на арестувания Нено Димив – Красимир Живков ще бъде разпитван за част от документацията в министерството. Неговият подпис стоял под писма за „Студена” и други язовири в страната, но не и под графиците и разрешениеята за водоползване, с изключение на едно изменение, стана ясно преди ден в спецсъда, се казва още в „24 часа”.

От 20 декември, когато бе образувано делото за водата, разпитите досега са над 50. Част от свидетелите са викани по два пъти за допълнителни въпроси и изчистване на противоречия. Ако се наложи, ще се стугне и до очни ставки.

55-годишният Красимир Живков е един от тримата заместници на министъра на околната среда. Той е бивш областен управител на Софийска област. От 1999г до 2003 г е бил зам.кмет на Правец, а до 2009 г кмет на града.

Източник: 24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *