Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първа работна среща по проект Еразъм + „Да направим снимка“ в град Истанбул

„Един ден от моя живот – основи на фотографията“ . Под този наслов протече посещението на ученици и преподаватели от Златаровската гимназия от Ботевград в Турция.

Участници бяха учениците Силвана Василева и Василена Михова от 7 клас, Калоян Милчев и Николай Иванов от 8 клас и Стиляна Христова от 9 клас, както и учителите Теменужка Христова и Радка Иванович.Учениците представиха с презентации България, Ботевград, ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и един ден от живота им със снимки. Срещнаха се с групите от Румъния и Полша. Запознаха се с приемните семейства, училището, учениците, учители и директора на İSTANBUL – SULTANGAZİ ATATÜRK ḈİFTLİGİ İLKOKULU. Разгледаха града и посетиха Кметството. Участваха във всички организирани дейности и посетиха музей „Света София“ (Ayasofya), Цистерна на базиликата (покрито водохранилище за питейна вода), кафенето при Пиер Лоти, дворецът Долмабахче, площад Таксим и улица Истиклял (İstiklal) – най-известната търговска улица в град Истанбул.

Пълноценни пет дни в Турция, изпълнени с емоции и незабравими моменти, с полезна информация за бит, култура и история, споделят Златаровци в официалния си инетрнет сайт.

Източник:
https://ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *